zaterdag, mei 29, 2004

Vrijdag 28 mei 2004

Vrijdag 28 mei 2004

Vanochtend hadden we in het hotel een eenvoudig ontbijt…maar met donuts van Dunkin Donuts. Vincent had er een met chocola genomen en ik een met een vulling van appel. Dit vulde goed en na wat jus d’orange waren we weer klaar voor vertrek.

Bij onze FITS-pas zit ook de toegang voor een airboot-ride door de Everglades. Het bleek dat dit Everglades-safaripark aan de Tamiami-trail lag dus we moesten een stukje naar boven. Omdat we geen zin hadden in weer die lange weg langs alle autozaken, mac en andere eetgelegenheden kozen we voor een stukje Turnpike welke vlak bij ons hotel begon. Toen we bij de juiste afslag waren kwamen we weer uit op een lange rechte saaie weg uit welke recht door de Everglades ging.

Na een half uurtje rijden ofzo kwamen we aan bij het park. Onze kaartjes laten zien en toen kregen we tickets voor de airboatride.Na een 20 minuten wachten was het zover. Met nog zo’n 20 andere mensen gingen we op een grote boot welke aangedreven wordt door 2 grote propellors. Als oordopjes kregen we allemaal een stuk toiletpapier ( en ik had mijn eigen oordopjes nog wel in de auto liggen ). Na een rustig begin gingen we daarna met volle snelheid dwars door de Everglades. Dit bestaat voornamelijk uit water en sawgrass, een scherp soort gras/riet. Na een kwartiertje door een voor mij doolhof aandoend gebied te hebben gevaren stopten we. Hier zagen we al direct een alligator. De bootjongen vertelde een en ander over deze beesten en speelde wat met het beest….en ons maar waarschuwen dat we niets mochten maar als je z’n tanden ziet dan begrijp je wel waarom.

Na nog een paar stops, en veel alligaters en ook grote schildpadden later, gingen we weer terug naar het beginpunt. Hier vertelde een meisje ook nog het een en ander en kon je als je wilde met een baby-alligater op de foto. Wij hadden het beestje al van dichtbij gezien en hoefden niet nog eens op de foto dus we liepen verder over een soort trail. Na wat te drinken genomen te hebben gingen we op weg naar Naples.

Hier hadden we gereserveerd voor de Red Roof Inn. We kwamen hier al om 2 uur aan dus nog tijd genoeg om een lekkere duik in het zwembad te nemen.Vooral Vincent was erg moe dus na een uurtje of anderhalf hebben we onze hotelkamer opgezocht en heeft Vince een lekker dutje gedaan. Ikzelf heb lekker op bed liggen lezen.

Rond een uur of half zes zijn we lekker gaan douchen en daarna gingen we op weg naar een midgetgolf baan. Deze was helemaal aangelegd met allerlei wilde dieren ( maar dan nep ) zoals een olifant, giraffe, zebra etc. De baan zag er heel moeilijk uit maar achteraf viel het wel mee. We bleven heel de tijd aardig bij elkaar in de buurt maar op het laatst maakte ik een fout waardoor ik net verloren heb…maar er komt vast nog een herkansing.

Voor het avondeten hadden we deze keer een Applebee’s uitgekozen. Ook hier weer heerlijk gegeten. Ikzelf had een soort van kipburger uitgekozen met daarbij een caesar-salade. Echt lekker en als je kijkt dat je voor zo’n bord maar 7 dollar ( en 2 voor salade ) dan kan je hiervoor in Nederland nog niet eens fatsoenlijk voor naar de Mac.

Helaas was het na het eten al donker toen we door Naples terugreden naar het hotel. Er waren hier namelijk nogal grote villas te vinden en ook in het centrumpje zag je dat het allemaal rijk was wat de klok sloeg…luxe winkels, veel art-galeries. Morgenvroeg zullen we hier nog maar eens langsrijden

vrijdag, mei 28, 2004

Keys, donderdag 27 mei 2004

Donderdag 27 mei

Vandaag liep de wekker niet volgens plan af en waren we pas tegen 8.30 wakker. Snel de spullen gepakt en ontbeten ( iets uitebreider continental ).

We gingen Key West weer verlaten en wilden op weg naar Key Largo waar het Pennekamp Reef State Park lag. We kwamen net op tijd aan om een boottochtje te maken met een glassbottomboat te maken. Met deze boot gingen we op weg naar het koraalrif. Dit rif behoorde tot de 3 grootste ter wereld. Het was erg lekker op de boot, het was wel warm maar door het varen kwam er een lekker windje bij. Wel goed ingesmeerd want in deze omstandigheden verbrand je natuurlijk levend.

Toen we vlakbij het rif waren zijn we eerst nog over een oude boot gevaren. Deze was een paar jaar geleden hier bewust te water gelaten om o.a. voor duikers te kunnen dienen.

Daarna waren we bijna bij het rif. We gingen beneden in de boot waar we via grote ruiten een goed uitzicht hadden op hetgeen beneden ons afspeelde. We zagen het rif, aparte planten en vele verschillende soorten vissen. Na een half uurtje of zo zijn we weer omgedraaid en terug naar Key Largo gevaren.

Hierna hadden we eigenlijk wel zin in een duik in de zee maar op dit park kon je alleen maar via een hoop steen het water in lopen, we hadden alleen allebei geen waterschoenen bij en onze voetjes konden maar niet aan de steentjes wennen. We besloten dan ook om maar niet te gaan zwemmen en richting Homestead te rijden waar we een hotel wilden zoeken, morgen willen we namelijk naar de Everglades.

We kwamen eigenlijk meteen een goed hotel tegen, de Fairfield Inn. Omdat we onze zwemkleding al aanhadden hebben we meteen een duik genomen in het heerlijke zwembadwater.

Hierna zijn we even wat gaan winkelen bij de Big K-mart en een shopping-mall. Bij de TacoBell hebben we ons avondeten gehad en daarna naar onze hotelkamer. Bij de Publix hadden we nog wat yoghurt en kaneelstengels meegenomen en deze hebben we lekker opgesnoept. Vanavond maar lekker rustig aan. Ik ben de verslagen aan het bijwerken en Vincent kijkt op tv naar Star Trek (hoe kan het ook anders).

Miami en Keys, woensdag 26 mei 2004

Woensdag 26 mei 2004

Na uitgecheckt te hebben zijn we op weg gegaan naar het Miamiseaquarium. Aangezien er bij ons hotel geen ontbijt was inbegrepen moesten we dus nog op zoek naar een ontbijtje.

Deze vonden we bij de IHOP ( International House Of Pancakes ). Hier stond iets meer op het menu dan alleen maar pancakes. Vincent had 3 eieren met de sunny side up ( oftwel spiegelei ) met daarbij 3 naturelpannekoekjes. Ikzelf had scrambled eggs met bacon en 2 pancakes met daarop aardbeien. Het was echt een voortreffelijk ontbijt.

Rond 10.00 waren we bij het Miamiseaquarium. Dit is een klein Dolfinarium met verschillende shows. Ze zeggen dat als je Seaworld hebt gezien dit niets voorsteld maar gelukkig staat deze nog op ons programma zodra we weer terug zijn in Orlando.

Er was een leuke dolfijnenshow, een show met zeeleeuwen en een show met dolfijnen en een orka ( killerwhale ). Er waren verschillende schoolreisjes in het park en vooral bij de laatste show was dit goed te merken. De eerste 8 rijen waren nml. Gewaarschuwd dat zij in de soakzone zaten en dus kletsnat konden worden…dit was nu net de bedoeling van deze schoolkinderen.

Rond 13.30 gingen we op weg naar Key West. Het duurde voor mijn gevoel wel een eeuwigheid voordat we Miami geheel achter ons hadden gelaten en via Homestead op weg gingen naar Key Largo. De weg naar Key West loopt via een lange weg, via diverse kleine eilandjes en veel bruggen ( waaronder de 7 miles bridge ). Tegen 18.00 uur waren we dan eindelijk op Key West. We hadden een reservering gemaakt voor de Comfort Inn. Ook hier weer de standaardduik in het zwembad en toen gedoucht om naar het puntje van Key West te gaan.

Op een groot plein, Mallorysquare, leek het wel een grote kermis. Veel artiesten vertoonden hier onder grote belangstelling hun kunsten. Vuurspuwen, hondenacts, jongleren, op een eenwieler, zingen…het was er erg gezellig en druk. Men komt oa naar dit plein om de zonsondergang vanuit hier te zien. Helaas kwam de zon vandaag net achter een eiland naar beneden dus we hebben hem niet letterlijk in de zee zien zakken.

Omdat we beiden geen zin hadden om uitgebreid te gaan eten besloten we wat te halen en dit op onze kamer op te eten. Het werd knoflookbrood met kaas, chickenwings en een personalpizza van de Pizzahut. Samen met wat te drinken hebben we dit lekker op zitten smullen.

Miami, dinsdag 25 mei 2004

Dinsdag 25 mei 2004

Vandaag hebben we een lange rit van Cocoa Beach naar Miami voor de boeg. Daar we toch al op de highway 1 zitten hebben we besloten hierop te blijven zitten en niet richting de turnpike te rijden. Zo kunnen we onderweg ook nog wat andere plaatsjes aandoen.

Zo zijn we onder andere in West Palm Beach geweest. Dit is een mooie plaats aan de kust waar de rijkere een leuk ‘optrekje’ hebben met een klein bootje aan het water. Bij de Publix hebben we voor onszelf een lekkere lunch gehaald : aardappelsalade, appels en lekkere meloen.

In Fort Lauderdale kwamen we een Alamo-kantoor tegen. Ons linkerknipperlicht deed het al een paar dagen niet en sinds een uurtje of wat brandde ook het lampje van de motor. Ze maakten daarvan een aantekening en konden nu kiezen : doorrijden op eigen risico of de auto hier omruilen. We kozen natuurlijk voor het laatste. We ruilden onze blauwe Saturn Ion in voor een bordeauxrode Saturn L300 welke in een klasse hoger valt ( intermediate ).

Vervolgens via Boca Raton naar Miami afgezakt, het was al met al best wel een lange rit. Het was tegen driëen voordat we bij ons hotel in Miami aankwamen. We hadden gekozen voor het Best Western dat meteen aan het strand lag. Het was een erg mooi hotel met de eerste kamer met een lekker groot kingsize bed ipv 2 kleine tweepersoonsbedden.

We hebben als eerste een lekkere duik in het zwembad genomen, daarna even de tuin uitgelopen en een duik in de zee gedaan. Even nog bij het zwembad wat gezeten en gelezen.

Na een frisse douche zijn we aan de wandel gegaan over de houten boulevard in de richting van het Art Deco District van Miami. Het was nog best een stevige wandeling van een uur en de zon deed nog goed zijn best.

Bij een diner een lekkere hamburger gegeten en daarna na een korte blik op het artdeco district geworpen te hebben zijn we begonnen aan de wandeling terug. We wilden namelijk voor het donker weer terug zijn.

We waren net voor donker weer terug in ons hotel waarna we in een diepe slaap zijn gevallen in ons kingsizebed.

woensdag, mei 26, 2004

Maandag 24 mei 2004

Maandag 24 mei 2004

Vandaag beginnen we met een bezoek aan het Kennedy Space Center. Na een rit van een klein uurtje kwamen we aan bij het Visitor Center. Na onze kaartjes gehaald te hebben zijn we meteen vertrokken met de 1e bustour over het terrein.

De eerste stop was bij een toren waarbij je een mooi uitzicht had over verschillende lanceerplatformen. Onderweg kwamen we ook langs het Vehicle Assembly Building ( VAB). Hierin wordt de raket/shuttle samengesteld zodat hij klaar is voor vertrek. Vervolgens wordt hij door zogenaamde crawlers naar het lanceerplaform gereden met een snelheid van maar liefst 1 mile per uur.

De volgende stop was bij een expo over de saturnus V/Apollo raket. Na een korte film en een blik in de controlekamer kwamen we in een grote hangar met daarin een echte apolloraket. Deze raket is echt enorm groot, het Vrijheidsbeeld paste wel 4 keer in zo’n raket. We hebben even een hapje gegeten en toen met de bus terug naar het visitorscentrum.

Hier kon je een spaceshuttle van binnen bekijken en er waren in de tuin verschillende soorten rakketten te zien. Ook was er een monument voor alle omgekomen astronauten.

In het IMAX-theater hebben we een 3-d film gekeken over de bouw van het internationale ruimtestation ISS. Was erg interessant om te zien maar ikzelf wordt wel altijd wat dol van zo’n bewegende beelden.

Na dit bezoek aan het KSC hebben we een hotel gezocht in het vlakbij gelegen Cocoa Beach. We kwamen terecht in Luna Sea, een leuk klein, mooi motel vlak bij het strand. Snel de spullen op de kamer gezet en toen een duik genomen in de Atlantische Oceaan. Het water was erg lekker warm.

Na een frisse douche hebben we wat t-shirts voor Vincent gekocht bij Ron Jon’s Surfshop, echt een gigantische winkel met alles op het gebied van surfen, zwemmen en strand.

Even een korte wandeling over de houten pier gemaakt en toen een restaurant gezocht. We kwamen uit bij een Australisch restaurant, het Outbackrestaurant. De porties waren ook hier weer erg groot dus voortaan moeten we ons voorgerecht maar delen. Het eten was echt een aanrader, dus misschien komen we hier nog wel eens terug.

Zondag 23 mei 2004

Zondag 23 mei 2004-05-26

Vandaag zijn we begonnen met een Character Breakfast in Animal Kingdom. Het duurde even voordat we een tafeltje kregen maar toen hebben we een heerlijk ontbijtbuffet gehad met alles erop en eraan. Ook kwamen Donald, Goofy, Mickey en Pluto langs onze tafel. Natuurlijk allemaal op de foto gezet

We waren eigenlijk van plan om vandaag Dinosaur te doen maar deze was helaas weer gesloten vandaag. Hopelijk hebben we aan het einde van onze vakantie meer geluk.

Toen zijn we naar Festival of the Lion King gegaan. Dit is echt een van de mooiste shows die ik tot nu toe heb gezien…de muziek, de zang, de decors…echt helemaal geweldig. Hierna ook nog Pocahontas and her Forestfriends gezien maar dit was duidelijk meer voor de kleine kinderen.

Zo’n paar dagen pretparken begint je op een gegeven moment wel op te breken en daarom besloten we terug te gaan naar het hotel. Bij de supermarkt wat lekkere broodjes gehaald en deze op onze kamer opgegeten. Ik heb even een siësta gehouden en Vincent heeft zitten lezen en een computerspelletje gespeeld.

Na een uurtje of 2 waren we weer fit genoeg om naar Magic Kingdom te gaan. Het was vandaag ook echt ontzettend warm en dat was te merken ook. Bij de waterbaan Splashmountain stond een wachtrij van 1,5 uur. De Fastpass was pas vanaf 18.30 geldig maar dit toch liever dan zo lang in de wachtrij staan.

Ik heb bij een stalletje zo’n ventilater met waterspuit gekocht om mezelf af en toe wat verkoeling te geven en dit was echt een goed idee. Toen hebben we The Haunted Mansion gedaan, het bekende spookhuis.

Na even een ijsje gegeten te hebben zijn we bij Mickey’s Philharmonic binnengegaan. Ook dit is weer een 3-d show maar met vooral stuntelige Donald in de hoofdrol. Het was hierna nog steeds geen tijd voor Splashmountain en daarom zijn we naar Spacemountain gegaan. Ikzelf had even overal genoeg van en daarom ging Vincent een keer alleen. Ondertussen heb ik wat rondgekeken in een van de vele winkeltjes.

Toen was het eindelijk tijd voor Splashmountain. Van de buitenkant lijkt dit zo’n standaard boomstammenritje maar het is veel meer….tijdens het varen krijg je een heel verhaal te zien over broer Konijn en z’n vijanden. Met nat worden viel het gelukkig wel mee.

We hielden het voor gezien vandaag en zijn heerlijk bij de Pizzahut wezen eten, lekker knoflookbrood vooraf en toen een lekkere panpizza ( die natuurlijk veel te groot was ).

Terug in het hotel hebben we onze spullen al voor een groot deel ingepakt want morgen gaan we weg uit Orlando en gaan ons rondje Florida doen, te beginnen met het Kennedy Space Center.

maandag, mei 24, 2004

Orlando, 22 mei 2004

Zaterdag 22 mei 2004

Vandaag beginnen we rustig met een bezoekje aan de Lake Buena Vista Factory Outlet. Hier heb ik een mooi Fossil-horloge gekocht voor een fractie wat een dergelijk horloge in Nederland zou kosten.

Verder was er nog niet veel te beleven hier dus zijn we doorgereden naar de Florida Mall. Dit is een groot winkelcentrum met een aantal grote warenhuizen. Maar eerst nog even een ontbijtje ( nou ja ontbijt, het was dat het al wat later was maar anders krijg ik dit ’s ochtends niet weg ) bij Ponderosa wezen pakken.

In de Mall heb ik een paar Reebok-trimpies gekocht. Toen we in een warenhuis liepen viel het ons op hoeveel lelijke kleding ze hier eigenlijk wel niet hebben.

Rond een uur of 3 zijn we naar de MGM-studios gegaan. Hier waren de Starwars-weekeinden dus er liepen veel Starwars figuren rond. Vooral Vincent vond dit natuurlijk geweldig. Zelfs ik herkende wat figuren zoals Darth Vader, Prinses Leia en van die mannetjes in van die witte pakken ( stormtroopers fluistert Vincent me nu in ).

Nadat ik Vincent heb overgehaald voor de Tower of Terror hebben we hier snel een fastpass voor gehaald. Tijdens het wachten even ergens wat gegeten en toen was het zover : met zwetende handjes gingen we naar binnen. Je wordt in een hotellobby ontvangen en dan ga je naar de serviceliften om naar The Twilight Zone te gaan. Het viel achteraf allemaal heel erg mee, het was lang zo erg niet als de toren in Phantasialand, het leek wel of we veel minder diep vielen. Onze angst was dus voor niets geweest.

Vervolgens naar de Indiana Jones-show geweest, hierin werden diverse stunts gedaan door Indiane Jones. Ook deze show was weer echt de moeite waard : shows maken kunnen ze wel bij Disney.

Ook hebben we de 3 of 4-D show bezocht met in de hoofdrol de Muppets. Daarna zijn we in de rij gaan staan voor de MGM Studios Backlot-tour. Toen we stonden te wachten zochten ze 4 vrijwillegers en hiervoor steekt Dianne haar hand wel op. Samen met een ander stelletje moesten we ons verkleden in gele regenpakken met grote laarzen. Het bleek dat wij de crew waren van een boot. Deze boot werd gebruikt om een demonstratie te geven van het gebruik van water in films en je kunt je dus wel voorstellen waarvoor de regenpakken dienden…gelukkig deden ze hun werk goed en bleef onze kleding in ieder geval droog. Daarna werd de tour vervolgt naar Catastrophe Canyon en kwamen we langs diverse oude voertuigen, kostuumateliers e.d.

Hierna was het tijd voor Rock’n’roller Coaser. Wij vonden deze versie veel beter dan die in Parijs, fijnere baan, meer te zien en ook de muziek stond lekker hard. Toen snel,snel naar Who wants to be a millionair. Helaas behoorden wij niet tot de gelukkigen die op de stoel terecht kwamen maar het was toch erg leuk om te zien..ook al wisten wij niet alle antwoorden op soms toch wel typisch Amerikaanse vragen.

We hadden vanavond geen zin om al 2 uur vantevoren naar het theater van Fantasmic! te gaaan dus zijn we rond 20.00 uur naar Downtown Disney gegaan. Voor deze keer maar snel iets bij de Mac gegeten en toen zijn we naar DisneyQuest gegaan. Dit is een groot spelletjespaleis met allerlei games en zelfs een virtueel spel. Ik had gewonnen maar daarna was ik wel misselijk geworden. Vincent heeft toen nog het e.e.a. gedaan en toen maar weer snel naar het hotel toe.

Orlando 21 mei 2004

Vrijdag 21 mei 2004

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Epcot. Dit park is in 2 delen gesplitst : World Showcase en Futureworld. We zijn met het laatste begonnen.

Als eerste zijn we in Test Track geweest, dit moet een testbaan voor auto’s voorstellen. Zo hebben we o.a. een remtest, crashtest en een hitte- en koudetest gedaan. Op het laatst nog even flink snelheid gemaakt. Een echt hele leuke attractie. Vincent is vervolgens in Mission Space gegaan. Ikzelf had al het een en ander over deze attractie gelezen en maar besloten om deze attractie over te slaan. Er wordt een raketlancering naar Mars gesimuleerd, volgens Vincent was het supervet.

Vervolgens zijn we naar The Land geweest, dit was een rondvaart met een bootje over hoe mensen met het land zijn omgegaan en vervolgens kwamen we door een aantal kassen. Hier onderzoekt men onder welke omstandigheden voedsel het beste kan groeien. Ook werden er tests gedaan in samenwerking met NASA. In dit paviljoen was ook nog een mooie film met in de hoofdrol Timon, Pumba en Simba. Het ging om hoe je het beste voor het land en de natuur kan zorgen.

Daarna stond The Living Seas op het programma. Hierin werd een rit naar een onderzees station gesimuleerd. Eenmaal beneden aangekomen kon je allerlei aquaria bekijken met o.a. manatees, dolfijnen, clownvisjes ( Nemo ) en nog vele andere dieren. Het is saai maar ook dit was weer de moeite van het bekijken waard.

Daarna naar de show in de grote witte bol bij de ingang van Epcot, Spaceship Earth. Hierin werd de geschiedenis van communicatie verteld van heel vroeger ( hierogliefen ) tot en met het heden en de toekomst. Had niet verwacht dat er zoveel te zien zou zijn in deze bol.

Vervolgens een film gezien met Ellen Degeneres over energie.Vooral het systeem met de grote karren was erg verrassend. Tijdens de film gingen we met z’n allen even langs dino-wereld.

Toen was het tijd voor de World Showcase, dit is een landenpresentatie gesitueerd om een heel groot meer. Toen wij hier aankwamen was men op het water al bezig met de voorbereidingen van het grote vuurwerk dat om 21.00 uur plaats zal vinden : Illuminations, maar zover was het nog niet.

We hebben een boottochtje gemaakt naar Mexico, in Noorwegen ook een iets heftigere boottocht gemaakt. In China was er een acrobatenvoorstelling met een aantal kleine jongens en de lenigste meisjes die je maar kan voorstellen. In Duitsland kwamen we Sneeuwwitje en haar zeven dwergen tegen.

We zijn met de boot naar de overkant gevaren waar we gedineerd hebben in een Engels restaurant. Het begon al goed met ongezoete ijsthee die dus echt niet te drinken was ( snel omgeruild voor een coke light ). Vincent keuzes waren goed maar na mijn lekkere voorgerecht kwam er een niet zo smakelijke kip, maar met wat ketchup was het nog best wel te eten.

Via Frankrijk met een 180 graden beeldfilm zijn we een plek gaan opzoeken voor Illumanations. Een heel mooi vuurwerk met mooie muziek.