maandag, mei 24, 2004

Orlando, 22 mei 2004

Zaterdag 22 mei 2004

Vandaag beginnen we rustig met een bezoekje aan de Lake Buena Vista Factory Outlet. Hier heb ik een mooi Fossil-horloge gekocht voor een fractie wat een dergelijk horloge in Nederland zou kosten.

Verder was er nog niet veel te beleven hier dus zijn we doorgereden naar de Florida Mall. Dit is een groot winkelcentrum met een aantal grote warenhuizen. Maar eerst nog even een ontbijtje ( nou ja ontbijt, het was dat het al wat later was maar anders krijg ik dit ’s ochtends niet weg ) bij Ponderosa wezen pakken.

In de Mall heb ik een paar Reebok-trimpies gekocht. Toen we in een warenhuis liepen viel het ons op hoeveel lelijke kleding ze hier eigenlijk wel niet hebben.

Rond een uur of 3 zijn we naar de MGM-studios gegaan. Hier waren de Starwars-weekeinden dus er liepen veel Starwars figuren rond. Vooral Vincent vond dit natuurlijk geweldig. Zelfs ik herkende wat figuren zoals Darth Vader, Prinses Leia en van die mannetjes in van die witte pakken ( stormtroopers fluistert Vincent me nu in ).

Nadat ik Vincent heb overgehaald voor de Tower of Terror hebben we hier snel een fastpass voor gehaald. Tijdens het wachten even ergens wat gegeten en toen was het zover : met zwetende handjes gingen we naar binnen. Je wordt in een hotellobby ontvangen en dan ga je naar de serviceliften om naar The Twilight Zone te gaan. Het viel achteraf allemaal heel erg mee, het was lang zo erg niet als de toren in Phantasialand, het leek wel of we veel minder diep vielen. Onze angst was dus voor niets geweest.

Vervolgens naar de Indiana Jones-show geweest, hierin werden diverse stunts gedaan door Indiane Jones. Ook deze show was weer echt de moeite waard : shows maken kunnen ze wel bij Disney.

Ook hebben we de 3 of 4-D show bezocht met in de hoofdrol de Muppets. Daarna zijn we in de rij gaan staan voor de MGM Studios Backlot-tour. Toen we stonden te wachten zochten ze 4 vrijwillegers en hiervoor steekt Dianne haar hand wel op. Samen met een ander stelletje moesten we ons verkleden in gele regenpakken met grote laarzen. Het bleek dat wij de crew waren van een boot. Deze boot werd gebruikt om een demonstratie te geven van het gebruik van water in films en je kunt je dus wel voorstellen waarvoor de regenpakken dienden…gelukkig deden ze hun werk goed en bleef onze kleding in ieder geval droog. Daarna werd de tour vervolgt naar Catastrophe Canyon en kwamen we langs diverse oude voertuigen, kostuumateliers e.d.

Hierna was het tijd voor Rock’n’roller Coaser. Wij vonden deze versie veel beter dan die in Parijs, fijnere baan, meer te zien en ook de muziek stond lekker hard. Toen snel,snel naar Who wants to be a millionair. Helaas behoorden wij niet tot de gelukkigen die op de stoel terecht kwamen maar het was toch erg leuk om te zien..ook al wisten wij niet alle antwoorden op soms toch wel typisch Amerikaanse vragen.

We hadden vanavond geen zin om al 2 uur vantevoren naar het theater van Fantasmic! te gaaan dus zijn we rond 20.00 uur naar Downtown Disney gegaan. Voor deze keer maar snel iets bij de Mac gegeten en toen zijn we naar DisneyQuest gegaan. Dit is een groot spelletjespaleis met allerlei games en zelfs een virtueel spel. Ik had gewonnen maar daarna was ik wel misselijk geworden. Vincent heeft toen nog het e.e.a. gedaan en toen maar weer snel naar het hotel toe.