woensdag, juni 02, 2004

Dinsdag 01 juni

Dinsdag 01 juni 2004

Vandaag onze spullen weer snel ingepakt en toen op weg naar Orlando. Eerst een stukje over de 19 en daarna konden we de snelweg 4 pakken die rechtstreeks naar Orlando ging. Voor het ontbijt onderweg bij de Mac gestopt ( lekkere egg-muffin ) en daarna snel weer verder.

Op de 4 werd veel aan de weg gewerkt. Volgens mij had ik dit op het Orlando-forum ook al eens gelezen dat dit een eeuwig karwei lijkt. Toch kwamen we redelijk snel in Orlando aan. In de auto hadden we in onze couponnenboekjes al zitten neuzen voor welk hotel we zouden gaan. Het leek wel makkelijk om aan International Drive te zitten, we moesten nml. Seaworld en Universal nog bezoeken. Hier zaten we nu vlakbij en ook Disney is niet al te ver weg.

We hebben uiteindelijk gekozen voor La Quinta Inn, een mooi hotel halverwege International Drive. De koffers deze keer maar uitgepakt want we zouden hier nog 8 nachten blijven totdat we op 9 juni weer zouden gaan.

Na het uitpakken richting Belz-outlet gereden. We hadden gehoord dat hier tegenover een nieuwe mall was met onder andere een hele grote outdoorzaak. Hier hadden ze werkelijk van alles : van boten, vishengels, jachtgeweren, bogen, kleding tot een groot aquarium. Verder waren er nog allerlei andere winkels gevestigd. Nog niet alle winkels waren gevuld maar het zag er allemaal heel mooi uit. Ook was er een bioscoop gevestigd, we zijn hier dan ook naar binnengegaan en hebben Schrek 2 gekeken…echt een geweldig leuke animatiefilm met heel veel humor. En dat voor maar 5 dollar. Probeer dat in Nederland maar eens voor elkaar te krijgen ( in euro’s dan ).

We hadden de lunch overgeslagen daarom maar vroeg gaan eten want vanavond wilden we ook nog naar MGM voor Fantasmic. Om 5 uur zijn we dan ook gaan eten…weer bij Perkins maar nu voor het avondeten. Vincent koos eens een keer voor zalm en ik had een lekkere Clubsandwich. Ook dit avondeten smaakte erg lekker.

Toen dus op naar MGM om Fantasmic te kijken. Dit is een show in een amfitheater waarbij je al zo’n 2 tot een 1 uur vantevoren aanwezig moet zijn. In MGM daarom alleen een voorstelling met geluid gedaan en daarna was het bijna zeven uur. Even wat in de winkeltjes geneusd waarna we bij het theater naar binnen konden. We zaten mooi in de middelste sectie en hadden dus een mooie plaats maar moesten nu dus 2 uur wachten. Hier hadden we op gerekend dus we hadden allebei wat te lezen meegenomen om de tijd door te komen. Veel mensen maakten ook van de gelegenheid gebruik om ondertussen nog een hapje te lezen.

Om jezelf een beetje te vermaken werd er verschillende keren een mooie wave door het publiek gedaan maar na een keer of twintig begint ook dit te vervelen.Uiteindelijk was het dan toch 9 uur geworden en kon FANTASMIC ! beginnen en dit was met een woord dan ook…FANTASTISCH.

Het is een mooi verhaal met Mickey in de hoofdrol waarbij al het goed en kwaad bij elkaar komt en uiteindelijk het goede zal overwinnen. Ondertussen komen er allerlei figuren voorbij en wordt er gebruik gemaakt van een laserprojectie op een waternevel, vuurwerk en allerlei lichteffecten. Echt een mooie afsluiten van deze avond.