maandag, juni 07, 2004

Zaterdag 5 juni

Zaterdag 5 juni 2004

Vandaag hebben we besloten eerst naar Animal Kingdom te gaan. Dinosaur is namelijk weer open en deze willen we graag nog een keer doen.

Het was nog niet druk en konden al na 5 minuten in de attractie. Het enige dat ik ervan wist is dat er veel lawaai en te pas zou komen. De attractie was echt geweldig. Je ging in een soort jeep terug in de tijd om een dinosaurus mee terug te brengen. Je komt allerlei dino’s tegen die inderdaad erg veel lawaai maken, ze maken je aan het schrikken. Al met al was het een erg leuke rit die ik zeker niet had willen missen. Het was niet druk dus daarom de attractie meteen voor een tweede keer gedaan.

Hierna zijn we naar It’s tough to be a bug geweest, deze hadden we al gedaan maar is toch de moeite om nog een keer te doen. En toch wordt je elke keer weer verrast door de effecten…ik ben ze tenminste vaak al weer vergeten en schrik dus elke keer weer.

Ook de safari wilden we nog wel een keer doen dus hier haalden we fastpassen voor. Ondertussen zijn we met het treintje naar Rafiki’s Planet Watch gegaan. Hier lieten ze zien hoe ze voor de dieren zorgden en wat je zelf kan doen voor een diervriendelijke omgeving. Voor kinderen was er ook van alles te ontdekken en er was een kleine kinderboerderij.

Ondertussen was het tijd geworden voor de safari. Het weer was aan het omslaan, het zou niet lang meer duren voordat het zou gaan regenen en of het hier aan lag of niet…we zagen deze keer veel meer dieren en van veel dichterbij. We konden helaas geen foto’s maken want Vince had wel z’n tas meegenomen maar vergeten te kijken of hij de camera er wel in had gedaan. Bij de tascontrole vanmorgen kwam hij er dus achter dat hij de fotocamera niet bij had…jammer, maar helaas.

Aan het einde van de safari barstte de eerste onweersbui al weer los en deze middag zouden er nog verschillende volgen. Na de lunch zijn we naar de bioscoop geweest om naar Harry Potter 3 te gaan. Het was door het slechte weer erg druk bij de bioscoop maar hij draaide in zoveel zalen dat we bij de eerstvolgende voorstelling naar binnen konden. De film was erg leuk en spannend. Ikzelf heb het boek al een tijdje geleden gelezen en kon me dus niet meer zo goed herinneren wat er precies allemaal gebeurde wat het wel zo spannend maakte.

Na de film zijn we via het hotel ( om camera op te halen ) naar Magic Kingdom gegaan omdat we graag Spectromagic wilden zien en ook Wishes nogmaals. Helaas hielp het weer niet erg…het kwam geregeld met bakken naar beneden. In het park hebben we allebei een hapje gegeten. Vince had al verschillende keren grote Turkey-legs gezien en daar had hij wel een keer zin in. Ikzelf had een lekkere wrap met kip en salade. Door het slechte weer kwam de mededeling dat de parade voorlopig uitgesteld was. We hebben daarom nog wat rondgelopen. Toen we eigenlijk eraan dachten om naar huis te gaan begon het op te klaren en om 21.40 ( ipv 21.00 ) begon uiteindelijk toch nog de lichtjesparade. We hadden ons plekje inmiddels verlaten dus we hadden niet zo’n geweldig zicht maar toch genoeg om te zien hoe mooi dit er toch weer uitziet…de wagens met de mooie bijpassende muziek.

Omdat het weer was begonnen met regenen en onweren hadden we verwacht dat Wishes om 22.00 uur wel afgelast zou worden maar om 22.15 begon dan toch Wishes. We stonden in aan het eind van Mainstreet en hadden een mooi zicht op het kasteel. Door de regen kon Vince helaas geen foto’s maken maar het vuurwerk kwam hier veel beter tot zijn recht dan vanuit het westerngedeelte waar we de vorige keer het vuurwerk hadden gezien.

Toen we Magic Kingdom binnengingen viel het ons al op dat er erg veel mannen in rode t-shirts liepen. Later zagen we dat sommige een speciaal t-shirt hadden..wat bleek…in Magic Kingdom waren vandaag Gay-days gehouden, er liepen dus veel homo’s en lesbiënnes rond.