woensdag, juni 09, 2004

Maandag 7 juni

Maandag 7 juni

Vandaag hadden we voor Seaworld bestemd. Deze keer eens een keer de wekker gezet zodat we om 9.00 inderdaad volgens plan in Seaworld aankwamen. Het was nog rustig in het park en we zijn eerst naar de waterbaan en Kraken gegaan. Deze liggen allebei vlak langs elkaar.

Eerst in de waterbaan ( a la boomstam ), we werden niet echt nat…in ieder geval lang niet zo nat als we in IOA werden. Was dus wel aardig maar niet echt schokkend.

Toen was het tijd voor Kraken, de achtbaan. Ook hier was het niet druk en we konden meteen instappen. Het eerste ritje veilig ergens in het midden. De rit was echt geweldig. Ook wel een aparte ervaring…je zit namelijk op de baan ipv dat je er onder hangt. Omdat hij geweldig was en ook niet druk gingen we gelijk voor de 2e keer. Deze keer voor de frontrow gekozen en dit was nog 3 keer beter..door de wind lijkt alles nog veel heftiger…volgens Vince was dit echt wel de beste plek om Kraken te doen.

Na deze attracties hebben we de verschillende shows bezocht : met dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden. Ondertussen ook nog dolfijnen en roggen kunnen aaien…het was allemaal geweldig.

Om 14.00 uur zijn we naar het Shamu-stadium gegaan om daar de show met de killerwhales ( orka’s ) te bekijken. Ook dit was een hele mooie show, het zijn echt machtig mooie dieren en zo knap hoe ze dit allemaal geleerd hebben. We zaten gelukkig niet in de soakzone…wat soaked werd je echt als deze beesten een sprong maakten of expres met de staart gingen slaan.

We hadden voor ’s avonds een reservering gemaakt voor A Diner with Shamu. Maar eerst was het nog tijd voor het bassin waar de zeeleeuwen verbleven…hier heb ik wat visjes gevoerd. De vogels waren trouwens telkens vlak in de buurt..want stel dat je eens misgooide.

Een hele leuke show was die met de huisdieren. Nooit geweten dat je een rat, katten, eenden, stinkdier en honden zo goed kon trainen. Deze show was echt heel leuk en ook erg lachwekkend.

Door al die dieren begon ik toch wel spijt te krijgen dat ik niets gereserveerd had voor Discovery Cove ( waar je met dolfijnen kan zwemmen ). Voor de zekerheid nog even gevraagd maar ze waren tot begin juli helemaal volgeboekt. Een volgende keer ga ik dit toch zeker doen ! Lijkt me namelijk toch wel geweldig..ook al moet dit zoveel geld kosten.

Na even naar Antarctica ( met ijsberen, walrus en witte walvis/dolfijn ?? ) te zijn geweest was het tijd voor ons diner met Shamu. Het restaurant lag langs een van de bassins van de killerwhales. Er was een heerlijk buffet met van alles en nog wat en ondertussen zwom langs je een van de killerwhales. Een van de trainers vertelde van alles over de whales en hoe een dag er voor hen uitziet. De shows zijn maar een klein deel van hun dagbesteding. Ook lieten ze wat kunstjes zien.

Na het eten was het bijna tijd voor Shamu rocks America. Weer een show met de killerwhales maar nu ’s avonds met lekkere muziek en mooie lichteffecten.

Tijdens de show begon het weer helemaal om te slaan en kwam het deze keer echt met bakken naar beneden en het flitste en donderde ook van alle kanten. Ze hebben de show wel afgemaakt maar toen moest iedereen het park verlaten. We hadden de ponchos maar aangedaan maar dit hielp ook maar ten dele. Zoveel regen heb ik echt nog niet naar beneden zien vallen en de paden stonden in no time helemaal blank. Je liep gewoon door een riviertje van water met je schoenen. Gelukkig waren we snel bij de auto en konden we naar het hotel.

Dadelijk eens bedenken hoe we onze laatste dag morgen gaan invullen…we gaan in ieder geval nog even naar MGM waar we nog niet alle shows gezien hebben ( o.a. Belle en de Kleine Zeemeermin) en ook zouden we de Tower en Aerosmith nog wel eens willen doen. Het einde van de vakantie komt nu echt in zicht.