donderdag, juni 10, 2004

Woensdag 9 juni en donderdag 10 juni

Woensdag 9 juni 2004

Vandaag is het dan toch echt zover..we gaan weer naar huis. Onze vlucht staat voor half twee gepland dus we hebben nog de tijd.

Gisteravond hadden we geen puf meer om in te pakken want we waren allebei doodop. Ondanks dat hebben we vannacht allebei erg onrustig en kort geslapen. Rond 7.30 daarom maar opgestaan en begonnen met het inpakken van de koffers.

Ondanks het feit dat we allebei nieuwe sportschoenen hebben gekocht en ook diverse t-shirts e.d. past alles in de 2 koffers en hoefden we niet de extra meegenomen tas in gebruik te nemen. Dit scheelt natuurlijk weer met sjouwen.

Omdat Vince zich niet echt lekker voelde en last had van een opstandige buik besloten we toch maar het eenvoudige hotelontbijt te gaan nuttigen. De pannekoeken en eieren zouden hem toch niet gesmaakt hebben. Na het ontbijt de laatste spulletjes ingepakt en nog wat TV gekeken op de hotelkamer. Tegen half elf richting de Publix gereden om nog wat te drinken en eten/snoepen te halen voor in het vliegtuig.

Het inleveren van de auto is echt een makkie…sleutels erin laten zitten…medewerkster scant de auto en je krijgt bewijsje dat auto is ingeleverd. Niks geen vervelende papierwinkel ofzo. We waren ook zo klaar met het inchecken en hadden dus nog zo’n anderhalf uur over. In de foodmall wat te drinken gehaald en wat spelletjes gedaan. Tegen een uur of half 1 nog een salade van de Mac gegeten en toen was het tijd om richting de terminal te gaan met het treintje.

We vlogen met SONG ( dochter van Delta ). Dit zijn hele mooie toestellen met leren zittingen en iedereen een eigen tv-scherm. Hierop waren vele satelietzenders te zien, veel verschillende muziek, je kon deelnemen aan een kwis en een film kijken. Voor dit laatste moest je dan wel 5 dollar betalen. We hebben allebei een filmpje gekeken : Vince Starsky en Hutch en ikzelf heb 50 first dates gezien. Dit was echt een geweldige film.

Door het kijken van de films was de 2,5 uur durende vlucht zo voorbij en waren we op tijd op JFK. Hier zouden we om 18.30 weer verder vliegen. Ook hier dus weer zo’n 1,5/2 uur de tijd. Even een wandeling gemaakt door de terminal en bij Starbucks een lekkere shake gehaald ( met aardbei en vanille, want we lusten allebei geen koffie ). Maar goed dat we dit nog niet eerder gezien hadden want ze waren echt overheerlijk. Ondertussen heb ik op de laptop even het verslag van dinsdag zitten tikken.

Toen was het tijd om te boarden. We zaten wat verder naar achteren dus waren een van de laatste die gingen boarden. Tijdens het boarden liep er al een ontzettend opvallende Amerikaan rond… maakte met iedereen een praatje en deed dit nog al erg hard. Bleek deze persoon dus ook nog eens achter ons te zitten…langs hem zat een jongen van een jaar of 14..had nu al medelijden met hem.

Tijdens de reis was hij soms behoorlijk vervelend. Een man van de crew heeft zich diverse malen tot hem moeten wenden en heeft op een gegeven moment nog een fles drank bij hem weggehaald ( daarom was hij dus zo druk ). Gelukkig heeft hij ’s nachts behoorlijk geslapen en was het toch nog rustig.

Ondanks het feit dat we zo’n 3 kwartier later waren vertrokken vanuit New York waren we toch volgens planning om iets voor acht op Schiphol geland.

Het duurde even voordat de koffers op de band lagen maar toen konden we dan toch gaan. Mijn broer Stefan kwam ons ophalen en stond inderdaad al te wachten.

Toch wel lekker om weer thuis te zijn….en vanavond kunnen we ons Rakker weer ophalen bij het dierenpension…heb toch wel zin om hem weer te zien…heb hem toch wel gemist nu ik weer thuis ben.

Deze vakantie is mij echt super goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Maar wanneer dit zal zijn ???

Dinsdag 8 juni

Dinsdag 8 juni

Vandaag is onze laatste hele dag in Orlando. We hadden het plan om vandaag naar MGM te gaan en daar een paar shows te bekijken die we nog niet gezien hadden en ook de Tower of Terror en Aerosmith nogmaals te doen.

Toen we iets na tienen op de parkeerplaats aankwamen zagen we al dat het enorm druk was, we stonden deze keer veel verder naar achter geparkeerd. Ook in het treintje en bij de ingang was het enorm druk…dat beloofde dus niet veel goeds voor vandaag.

Als eerste gingen we naar The Little Mermaid.. hier was dus om 10.30 al een wachttijd van meer dan een uur en de fastpassen werden pas afgegeven voor een uur of 2. Hier hadden we eigenlijk geen zin in. Ook bij de Tower en Aerosmith hetzelfde verhaal. De eerste show van Belle was echter pas om 13.30.

Na even nagedacht te hebben besloten we maar weg te gaan uit het park. We wilden deze laatste dag relaxed doorbrengen en hadden geen zin om zolang in de rij te gaan staan. We zijn dus blij dat we al half mei de meeste attracties hebben kunnen bezichtigen want ik begrijp dat dit soort druktes heel gewoon zijn voor juni/juli en augustus. Maar jah…als je niet beter weet…

Na dus alleen maar wat geshopped te hebben in MGM ( ik heb 2 leuke t-shirts gekocht ) besloten we lekker te gaan zwemmen in Typhoon Lagoon. Ons vorige bezoek werd namelijk abrupt afgebroken door een enorme regenbui en we hadden nog lang niet alles gezien hier.

Ook in Typhoon Lagoon was het druk maar hier hoef je niet te wachten voor een duik in de Lagoon of voor het dobberrondje in de banden. Alleen voor de glijbanen was een wachtrij maar wat zijn nu 10 minuten ?? We hebben ons dus goed vermaakt in het zwembad. In de Lagoon is regelmatig een enorme vloedgolf..dit was echt geweldig. Een reuze hoge golf die je echt meesleurde. Zelfs aan het begin van het zwembad werd je nog omver gesleurd door de enorme kracht. Vincent was trouwens eigenwijs om zich niet in te smeren…het is toch bewolkt ….toen hij ’s avonds uit de douche kwam moest hij toch toegeven….smeren was toch nodig want hij was zo rood als een kreeft…maar ja..dat is dus zijn eigen schuld.

Na het zwemmen nog even langs de Orlando Premium Outlet gegaan. Vincent wilde namelijk nog nieuwe sportschoenen en ik wilde nog wat ondergoed bijkopen. Toen we naar de auto liepen begon het weer even flink te stormen maar gelukkig stond de auto niet al te ver dus we waren niet zeiknat geworden.

Na het douchen zijn we naar Downtown Disney gegaan. We wilden namelijk gaan eten bij Planet Hollywood. Hier stond al een flinke rij te wachten maar wij hadden geluk…Bij ons verblijf in Comfort Inn LBV hadden we namelijk een VIP-pasje gekregen. Hiermee kregen we een gratis voorgerecht …en de eerst beschikbare plaatsen. Dit scheelde dus mooi.

Ik had een heerlijke burger met een caesar-salad genomen en Vincent koos weer voor de baby-ribs. Dit was een goede keus want het waren de lekkerste die hij deze vakantie gegeten had. Voor een toetje was ook deze keer geen plek meer.

Het was nog vroeg en daarom ook nog even naar DisneyQuest gegaan. Hier hebben we ons goed vermaakt deze keer…even geraced, Vincent eindelijk op de Starwars-racers, ik hebben even gebasketballed. Beneden hebben we een virtiuele boottocht gemaakt. Je zat in een roeiboot die een rivier afging. Door flink te pendelen bepaalde je zelf de route…je werd zelfs nat als je een watervalletje passeerde…was erg leuk om te doen.

Hierna ben ik een workshop gaan doen om Goofy te leren tekenen. Samen met een leraar leerde je stapsgewijs hoe je Goofy kon tekenen. Je deed dit op een computerscherm met een bepaald soort pen. Was erg leuk om te zien hoe diverse cirkels, lijnen en dergelijke uiteindelijk een echte Goofy werden.

Vincent heeft ondertussen zijn eigen rollercoaster ontworpen en ook zelf het ritje gemaakt…vond hij helemaal geweldig… hij was wel 6 keer over de kop gegaan…3 van de 5 mensen vonden de achtbaan te eng om in te rijden.

Toen hij klaar was werd er weer een nieuwe workshop gegeven en deze keer was Mickey aan de beurt. Deze keer hebben we samen meegedaan…en ik moet zeggen : de Mickey van Vincent was een stuk beter gelukt dan die van mijzelf.

Na afloop kon je ( uiteraard tegen betaling ) een afdruk krijgen, samen met een diploma en een voorbeeld van Mickey. Vince heeft zijn Mickey laten afdrukken en ik was trotser op Goofy dus koos ik voor Goofy.

Ondertussen was het al 11 uur geweest dus tijd om naar het hotel te gaan. Ik was nog hoopvol om vanavond in te gaan pakken maar toen ik eenmaal in de auto zat kreeg ik ineens een dut.
Inpakken doen we dus morgenochtend wel. Hier hebben we tijd genoeg voor want we hoeven pas om 13.40 te vliegen dus als we tegen 10.45 aanrijden hebben we tijd genoeg.

woensdag, juni 09, 2004

Maandag 7 juni

Maandag 7 juni

Vandaag hadden we voor Seaworld bestemd. Deze keer eens een keer de wekker gezet zodat we om 9.00 inderdaad volgens plan in Seaworld aankwamen. Het was nog rustig in het park en we zijn eerst naar de waterbaan en Kraken gegaan. Deze liggen allebei vlak langs elkaar.

Eerst in de waterbaan ( a la boomstam ), we werden niet echt nat…in ieder geval lang niet zo nat als we in IOA werden. Was dus wel aardig maar niet echt schokkend.

Toen was het tijd voor Kraken, de achtbaan. Ook hier was het niet druk en we konden meteen instappen. Het eerste ritje veilig ergens in het midden. De rit was echt geweldig. Ook wel een aparte ervaring…je zit namelijk op de baan ipv dat je er onder hangt. Omdat hij geweldig was en ook niet druk gingen we gelijk voor de 2e keer. Deze keer voor de frontrow gekozen en dit was nog 3 keer beter..door de wind lijkt alles nog veel heftiger…volgens Vince was dit echt wel de beste plek om Kraken te doen.

Na deze attracties hebben we de verschillende shows bezocht : met dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden. Ondertussen ook nog dolfijnen en roggen kunnen aaien…het was allemaal geweldig.

Om 14.00 uur zijn we naar het Shamu-stadium gegaan om daar de show met de killerwhales ( orka’s ) te bekijken. Ook dit was een hele mooie show, het zijn echt machtig mooie dieren en zo knap hoe ze dit allemaal geleerd hebben. We zaten gelukkig niet in de soakzone…wat soaked werd je echt als deze beesten een sprong maakten of expres met de staart gingen slaan.

We hadden voor ’s avonds een reservering gemaakt voor A Diner with Shamu. Maar eerst was het nog tijd voor het bassin waar de zeeleeuwen verbleven…hier heb ik wat visjes gevoerd. De vogels waren trouwens telkens vlak in de buurt..want stel dat je eens misgooide.

Een hele leuke show was die met de huisdieren. Nooit geweten dat je een rat, katten, eenden, stinkdier en honden zo goed kon trainen. Deze show was echt heel leuk en ook erg lachwekkend.

Door al die dieren begon ik toch wel spijt te krijgen dat ik niets gereserveerd had voor Discovery Cove ( waar je met dolfijnen kan zwemmen ). Voor de zekerheid nog even gevraagd maar ze waren tot begin juli helemaal volgeboekt. Een volgende keer ga ik dit toch zeker doen ! Lijkt me namelijk toch wel geweldig..ook al moet dit zoveel geld kosten.

Na even naar Antarctica ( met ijsberen, walrus en witte walvis/dolfijn ?? ) te zijn geweest was het tijd voor ons diner met Shamu. Het restaurant lag langs een van de bassins van de killerwhales. Er was een heerlijk buffet met van alles en nog wat en ondertussen zwom langs je een van de killerwhales. Een van de trainers vertelde van alles over de whales en hoe een dag er voor hen uitziet. De shows zijn maar een klein deel van hun dagbesteding. Ook lieten ze wat kunstjes zien.

Na het eten was het bijna tijd voor Shamu rocks America. Weer een show met de killerwhales maar nu ’s avonds met lekkere muziek en mooie lichteffecten.

Tijdens de show begon het weer helemaal om te slaan en kwam het deze keer echt met bakken naar beneden en het flitste en donderde ook van alle kanten. Ze hebben de show wel afgemaakt maar toen moest iedereen het park verlaten. We hadden de ponchos maar aangedaan maar dit hielp ook maar ten dele. Zoveel regen heb ik echt nog niet naar beneden zien vallen en de paden stonden in no time helemaal blank. Je liep gewoon door een riviertje van water met je schoenen. Gelukkig waren we snel bij de auto en konden we naar het hotel.

Dadelijk eens bedenken hoe we onze laatste dag morgen gaan invullen…we gaan in ieder geval nog even naar MGM waar we nog niet alle shows gezien hebben ( o.a. Belle en de Kleine Zeemeermin) en ook zouden we de Tower en Aerosmith nog wel eens willen doen. Het einde van de vakantie komt nu echt in zicht.

maandag, juni 07, 2004

Zondag 6 juni

Zondag 6 juni

We hadden behoefte om vandaag eens lekker uit te slapen. Tegen 9.30 waren we wel wakker maar nog geen zin om op te staan. Toevallig was Spiderman op TV dus we hebben deze film afgekeken. Het was dus wel 12.00 uur voordat we voor een ontbijt naar de IHOP gingen. Hier weer lekker ontbeten en daarna zijn we naar Universal gegaan. Het was vandaag namelijk de laatste dag dat onze kaartjes geldig waren.

Als eerste hebben we de Mummy gedaan. We kozen deze keer voor de singles-rij omdat de wachttijd 45 minuten was. Helaas was er een storing in de attractie waardoor de attractie even stil gelegen had. Toen hij eindelijk weer draaide waren we zo aan de beurt. Ook voor de 2e keer is de rit echt geweldig en dat zal hij ook wel blijven denk ik zo…

In de Studios hebben we vervolgens ook Jaws voor de 2e keer gedaan. Ik heb geprobeerd wat te filmen maar dit viel niet mee….moest natuurlijk ook opletten dat de videocamera niet drijfnat werd. Toch staat de haai er een paar keer op.

Toen we verder door het park liepen begon net de show van Animal Planet, was wel aardig met honden, apen, vogels maar niet echt spectaculair.

Ook ET hadden we nog niet gedaan en de wachtrij hiervoor was vandaag niet zo lang dus ook deze attractie hebben we gedaan. Je gaat hier met een soort van Piet Plezier door de lucht en helpt ET om zijn planeet te redden. Zag er wel heel mooi gemaakt uit.

Toen we naar de uitgang liepen zagen we dat de Horror Make-up show bijna zou beginnen en dus hebben we deze ook nog even gedaan. Het was een erg leuke show over de effecten die men gebruikt in horrorfilms..je weet wel…messen, bloed, maskers. Ze hadden een leuke vrijwilligster uitgekozen. Een heel verlegen meisje uit Korea die ze een paar keer flink lieten schrikken…ze was het perfecte slachtoffer. Toch leuk dat we deze show ook nog gezien hadden.

Tegen vijfen wilden we nog even naar Islands of Adventure om bijvoorbeeld de Hulk en de waterbanen nog te doen maar helaas hielp het weer ook nu niet mee. Het begon weer hard te regenen en te onweren en daarom waren alle buitenattracties gesloten. We hebben even gewacht tot de grootste bui voorbij was en toen zijn we naar Spiderman gelopen. Dit is een van de weinige binnenattracties en deze was de moeite waard om nogmaals te doen. We kozen weer voor de singlerij want door het slechte weer was de wachttijd behoorlijk opgelopen. We hadden echter geluk want we konden toch samen in een karretje.

Toen we weer buitenkwamen zag het er niet naar uit dat het snel zou opklaren daarom besloten we om het voor gezien te houden.

We zijn wezen eten bij Ponderosa. Was weer lekker alleen zaten we in een stuk van het restaurant waar het wel heel erg koud was. Ik had wel mijn trui bij maar het hielp niet echt en Vince had het zelfs koud.

Vanavond houden we het verder voor gezien. Op TV is nu een film A Knights tale aan de gang en deze ga ik nu lekker kijken.

Morgen vroeg op want dan gaan we naar Seaworld. Daar verheug ik me nu al op.

Zaterdag 5 juni

Zaterdag 5 juni 2004

Vandaag hebben we besloten eerst naar Animal Kingdom te gaan. Dinosaur is namelijk weer open en deze willen we graag nog een keer doen.

Het was nog niet druk en konden al na 5 minuten in de attractie. Het enige dat ik ervan wist is dat er veel lawaai en te pas zou komen. De attractie was echt geweldig. Je ging in een soort jeep terug in de tijd om een dinosaurus mee terug te brengen. Je komt allerlei dino’s tegen die inderdaad erg veel lawaai maken, ze maken je aan het schrikken. Al met al was het een erg leuke rit die ik zeker niet had willen missen. Het was niet druk dus daarom de attractie meteen voor een tweede keer gedaan.

Hierna zijn we naar It’s tough to be a bug geweest, deze hadden we al gedaan maar is toch de moeite om nog een keer te doen. En toch wordt je elke keer weer verrast door de effecten…ik ben ze tenminste vaak al weer vergeten en schrik dus elke keer weer.

Ook de safari wilden we nog wel een keer doen dus hier haalden we fastpassen voor. Ondertussen zijn we met het treintje naar Rafiki’s Planet Watch gegaan. Hier lieten ze zien hoe ze voor de dieren zorgden en wat je zelf kan doen voor een diervriendelijke omgeving. Voor kinderen was er ook van alles te ontdekken en er was een kleine kinderboerderij.

Ondertussen was het tijd geworden voor de safari. Het weer was aan het omslaan, het zou niet lang meer duren voordat het zou gaan regenen en of het hier aan lag of niet…we zagen deze keer veel meer dieren en van veel dichterbij. We konden helaas geen foto’s maken want Vince had wel z’n tas meegenomen maar vergeten te kijken of hij de camera er wel in had gedaan. Bij de tascontrole vanmorgen kwam hij er dus achter dat hij de fotocamera niet bij had…jammer, maar helaas.

Aan het einde van de safari barstte de eerste onweersbui al weer los en deze middag zouden er nog verschillende volgen. Na de lunch zijn we naar de bioscoop geweest om naar Harry Potter 3 te gaan. Het was door het slechte weer erg druk bij de bioscoop maar hij draaide in zoveel zalen dat we bij de eerstvolgende voorstelling naar binnen konden. De film was erg leuk en spannend. Ikzelf heb het boek al een tijdje geleden gelezen en kon me dus niet meer zo goed herinneren wat er precies allemaal gebeurde wat het wel zo spannend maakte.

Na de film zijn we via het hotel ( om camera op te halen ) naar Magic Kingdom gegaan omdat we graag Spectromagic wilden zien en ook Wishes nogmaals. Helaas hielp het weer niet erg…het kwam geregeld met bakken naar beneden. In het park hebben we allebei een hapje gegeten. Vince had al verschillende keren grote Turkey-legs gezien en daar had hij wel een keer zin in. Ikzelf had een lekkere wrap met kip en salade. Door het slechte weer kwam de mededeling dat de parade voorlopig uitgesteld was. We hebben daarom nog wat rondgelopen. Toen we eigenlijk eraan dachten om naar huis te gaan begon het op te klaren en om 21.40 ( ipv 21.00 ) begon uiteindelijk toch nog de lichtjesparade. We hadden ons plekje inmiddels verlaten dus we hadden niet zo’n geweldig zicht maar toch genoeg om te zien hoe mooi dit er toch weer uitziet…de wagens met de mooie bijpassende muziek.

Omdat het weer was begonnen met regenen en onweren hadden we verwacht dat Wishes om 22.00 uur wel afgelast zou worden maar om 22.15 begon dan toch Wishes. We stonden in aan het eind van Mainstreet en hadden een mooi zicht op het kasteel. Door de regen kon Vince helaas geen foto’s maken maar het vuurwerk kwam hier veel beter tot zijn recht dan vanuit het westerngedeelte waar we de vorige keer het vuurwerk hadden gezien.

Toen we Magic Kingdom binnengingen viel het ons al op dat er erg veel mannen in rode t-shirts liepen. Later zagen we dat sommige een speciaal t-shirt hadden..wat bleek…in Magic Kingdom waren vandaag Gay-days gehouden, er liepen dus veel homo’s en lesbiënnes rond.


zondag, juni 06, 2004

Vrijdag 4 juni

Vrijdag 4 juni

Vandaag terug naar Islands of Adventure om de de attracties te doen waar we gisteren niet aan toegekomen zijn. We gingen nu rechtsom en kwamen eerst bij Seuss Landing. Dit is een echt kindergedeelte gebaseerd op de verhalen van dr. Seuss. Het enige verhaal wat mij iets zei was dat van Cat in the Hat. Dit was meteen ook een soort attractie waarbij je in een karretje langs allerlei scenes kwam met de Cat. Het verhaaltje werd op rijm verteld en af en toe maakte het karretje flinke draaiende bewegingen. Was best een leuke attractie.

Verder was er in dit deel niet veel te beleven daarom doorgelopen naar The Lost Continent. Poseidons Fury ging pas om 11.00 uur open dus daarom eerst naar Dueling Dragons. Dit zijn 2 achtbanen, Fire en Ice die samen een race aangaan. Op sommige punten gaan ze rakelings langs elkaar af. De wachttijd was nog maar 10 minuten dus eerst snel Fire gedaan. Het is echt een hele leuke achtbaan ( met de voetjes los ) met verschillende loopings en kurketrekkers, echt geweldig. Daarna snel weer in de rij voor Ice, het was al direct een stuk drukker. De wachttijd liep snel op en daarom werd er een tweede set karretjes aan de baan gehangen, dit duurde wel even maar daarna ging het allemaal ook een stuk vlotter. Ikzelf vond Ice een leukere ervaring maar wat het verschil is kan ik niet vertellen, ze waren allebei geweldig.

Het was inmiddels 11 uur geweest en dus tijd voor Poseidons Fury. Dit was een verhaal dat je naar verschillende kamers bracht. Het ging over Poseidon en een andere kracht, het begon allemaal veelbelovend maar achteraf viel het een beetje tegen…er had meer water en vuur mogen zijn.

Hierna zijn we naar de show van Sindbad geweest, dit was een erg leuke show met leuk stuntwerk.

Even bij Jurassic Park Center gekeken ( allerlei wetenswaardigheden over dino’s, spelletjes etc ) en daarna gingen we het park uit.

We zouden namelijk gaan zwemmen bij Typhoon Lagoon. Ook bij dit zwempark was een lekkere baan waarbij je op een bandje rustig een rondje kon dobberen. Daarna zijn we van een glijbaan afgeweest en via een Adventure Trail ( met een hoge hangbrug ) naar een baan gelopen waarbij je met een grote band naar beneden kon. De lucht was al een tijdje donker aan het worden en het ging steeds harder waaien. In de verte hoorde je ook al gedonder en zag je geflits en helaas kwam dit steeds dichterbij. Net voordat we aan de beurt kwamen begon het toch te regenen,donderen en flitsen zodat de het zwempark voorlopig gesloten werd. Het kwam echt met bakken uit de hemel, het park deed zijn naam wel eer aan. Onze spullen lagen natuurlijk helemaal aan de andere kant. Gelukkig lagen de handdoeken over de tassen zodat onze eigen kleren nog droog waren. Na eerst wat geschuild te hebben besloten we toch maar om te kleden en weg te gaan. Dat de kleren droog waren gebleven had echter geen zin, tijdens het lopen naar de auto waren we alsnog hartstikke nat geworden,ondanks het feit dat we onder de handdoeken liepen….en ik heb nogwel van die mooie poncho’s in het hotel liggen.

Nadat we opgedroogd waren zijn we wat gaan eten en daarna richting bioscoop gegaan. Harry Potter deel 3 is namelijk uitgekomen. De voorstellingen tussen 8 en 10 waren helaas al uitverkocht en om pas om 22.15 te gaan vonden we wel erg laat. We proberen het morgen nog wel een keer. We zijn daarom maar gaan midgetgolfen bij Pirates Cove. Dit was echt een hele leuke midgetgolfbaan met als thema..piraten.


Donderdag 3 juni

Donderdag 3 juni

Bij ons hotel ( La Quinta Inn ) was ook een continental breakfast inbegrepen. Naast de standaard toast met jam hadden ze ook gekookte eieren, allerlei vers fruit en wafels die jezelf kon bakken. Vanochtend was het niet zo druk dus ik heb voor mezelf een lekkere wafel genomen met wat stroop en wat jam. Echt erg lekker maar ook erg machtig.

Omdat we gisteren geen zin hadden om voor Shrek nog zolang te moeten wachten gingen we vanmorgen eerst naar Universal voor deze attractie. Het was net tien uur toen we aankwamen en toch was er al een wachttijd van 75 minuten. Omdat we niet de verwachting hadden dat dit minder zou worden besloten we toch maar aan te sluiten. Shrek was een 4-show die liet zien hoe het ging na het huwelijk van Shrek en Fiona ( deel 2 was toen nog niet uit ). Ook hier zaten weer geweldige effecten in. We zaten op een erg bewegende bank die o.a. de galop van een paard nadeed.

Hierna zijn we het park uitgegaan en naar Islands of Adventure gegaan. De eerste attractie die we tegenkwamen was de Hulk. Gisteren bij Universal hadden we al het tijdvoordeel van de single-riders meegemaakt en ook bij de Hulk konden we hier gebruik van maken. De normale wachttijd was 45 minuten maar nu waren we in 10 minuten aan de beurt…oké ik kan nu Vincent zijn hand niet fijnknijpen maar lekker gillen kan ook in je eentje.

De Hulk was een leuke achtbaan met een verrassend begin. Daarna was het tijd voor Spiderman, een combinatie van een ride en een 3-d show. Echt geweldig..het lijkt wel of dit soort 3-d attracties steeds beter worden.. echt geweldig. Ik zou niet meer weten welke atrractie nou het beste, leukste was…ze zijn allemaal op een eigen manier geweldig.

De drop-shott sloegen we allebei maar over. Na de lunch vonden we het wel tijd om nat te gaan worden ( ofwel soakes zoals ze hier zeggen ).

Eerst de ripsaw-falls ( plattegrondje niet bij de hand, dus naam zal wel niet kloppen ) maar het is die attractie waarbij je met een boomstam naar beneden gaat…en dan ook echt heel steil naar beneden. Eenmaal beneden neem je nog een bultje en dan ben je dus echt hartstikke nat.

Daarna in een soort Piranha met Popeye, Brutus en Olijfje. De attractie was blijkbaar even kapot geweest want toen we er aankwamen stonden er een aantal mensen te wachten en de medewerker zei dat het zo weer open zou gaan. Na een lange wandeling ( ben blij dat ik dit niet wachtend hoef af te leggen ) waren we direct aan de beurt. Als we dachten dat we al nat waren….het kon nog veel natter. We waren echt zeik nat en niet alleen wij, echt iedereen in ons bootje was drijfnat…maar met deze temperaturen maakt dat ook niet uit.

Daarna tijd voor de volgende waterbaan bij Jurassic Park. Eerst een leuke rondvaart langs diverse dinosaurussen…en dan gaat het mis…we worden uit koers geslagen door een dinosaur en gaan verboden gebied in… er blijkt namelijk een t-rex ontsnapt te zijn. Hij komt recht op onze boot af en net op tijd vallen we naar beneden…en weer waren we hartstikke nat ( en we waren nog niet eens opgedroogt ). Het was pas half vier maar ik had het echt helemaal gehad voor vandaag dus besloten we naar het hotel te gaan.

Op de kamer heb ik lekker een dutje gedaan. Voor het avondeten kwamen bij de Black Angus terecht waar we allebei een heerlijke steak hebben gegeten. Even wat mini-DV tapes gekocht en toen wilden we eigenlijk gaan midgetgolfen. Het flitste al een hele tijd maar toen begon het ook te regenen. Eerst zachtjes maar het begon steeds harder. Omdat we geen zin hadden om weer nat te worden besloten we terug naar het hotel te gaan. Het was inmiddels toch al weer kwart voor tien en ik moest nog 2 verslagen schrijven. Het golfen komt nog wel een keer.

Woensdag 2 juni

Woensdag 2 juni 2004

Vandaag is het dan zover…we gaan naar Universal Studios. Ik had via internet een pas besteld waarbij je 5 achtereenvolgende dagen toegang hebt voor slechts zo’n 95 dollar. Bij reservering hadden we een nummer gekregen en tesamen met je credit-card zou je de tickets krijgen.

Het was een makkie : kaart erdoor, nummer intoetsen en de 2 kaarten werden direkt geprint zodat we meteen naar binnen konden. Bij entree nog even naam en handtekening op kaart zetten en we waren binnen.

Omdat we al zoveel gehoord hadden over The Mummy besloten we hier mee te beginnen. Er was een wachttijd van een half uurtje dus dat viel wel mee. Wat voor attractie The Mummy is is moeilijk te beschrijven..het is een kijkavontuur, een achtbaan, veel onverwachte effecten…al met al is het een geweldige ervaring maar dit zal niet de laatste zijn van vandaag.

Daarna was het tijd voor wat natuurgeweld…eerst een orkaan overleefd in Twister, toen we in de metro zaten kregen we een aardbeving over ons heen in Earthquake…bijna opgegeten door de haai in Jaws…maar allemaal was het geweldig.

We hebben een hele leuke rockshow gezien met Beetlejuice en zijn donkere vrienden : Dracula, Weerwolf, Frankenstein en een of andere dame ( wie weet wie dit is ??). Zongen geweldig en vooral Frankenstein had een bepaalde aantrekkelijke uitstraling..lekker cool.

In het park hebben we als lunch een built-your-own-hamburger gegeten. Deze waren echt verrukkelijk…van heerlijk mals vlees. Je kon zelf de salade, saus en dergelijke toevoegen. Dit was echt een hele maaltijd..

Daarna was het tijd voor Back to the Future en een hele leuke3, 4 of misschien wel 5-d show van Terminator. Dit was erg leuk gedaan, naast de 4-d effecten deden er ook echte acteurs mee maar volgens mij werd de rol van Arnold wel ingevuld door iemand anders…of zou de gouverneur hier af en toe nog tijd voor hebben ?? Ik denk het niet.

Aan het eind van de middag was het wel welletjes geweest. Bij Shrek stond een wachtrij van anderhalf uur dus we besloten hier morgenochtend mee te beginnen..we hebben immers nog 4 dagen de tijd om alles te zien. Universal heeft in ieder geval een goede indruk achter gelaten en volgens velen is Islands of Adventure nog veel beter…we zullen morgen zien.

’s Avonds zijn we wezen eten bij de Olive Garden ( ook bekend via het forum ). Dit is een heerlijk Italiaans restaurant. We hadden een erg leuke serveerster en het eten was erg lekker. Ikzelf had een combinatie van lasagna, kip en een pasta in een room-knoflooksaus. Zoals de serveerster al zei : het zijn ‘healthy’ porties dus we waren blij geen voorgerecht genomen te hebben.

Hierna zijn we naar de Orlando Premium Outlet geweest. Dit is een mooie outlet waarbij de winkels mooi bij elkaar liggen. Vincent heeft nu ook open Jezus-nikes gekocht ( en mij maar voor gek verklaren ) ..hij was toch wel overtuigd dat zulke open sandalen toch wat lekkerder zijn dan dichte sportschoenen…en zeker als we morgen nat gaan worden in Islands of Adventure.