zaterdag, mei 29, 2004

Vrijdag 28 mei 2004

Vrijdag 28 mei 2004

Vanochtend hadden we in het hotel een eenvoudig ontbijt…maar met donuts van Dunkin Donuts. Vincent had er een met chocola genomen en ik een met een vulling van appel. Dit vulde goed en na wat jus d’orange waren we weer klaar voor vertrek.

Bij onze FITS-pas zit ook de toegang voor een airboot-ride door de Everglades. Het bleek dat dit Everglades-safaripark aan de Tamiami-trail lag dus we moesten een stukje naar boven. Omdat we geen zin hadden in weer die lange weg langs alle autozaken, mac en andere eetgelegenheden kozen we voor een stukje Turnpike welke vlak bij ons hotel begon. Toen we bij de juiste afslag waren kwamen we weer uit op een lange rechte saaie weg uit welke recht door de Everglades ging.

Na een half uurtje rijden ofzo kwamen we aan bij het park. Onze kaartjes laten zien en toen kregen we tickets voor de airboatride.Na een 20 minuten wachten was het zover. Met nog zo’n 20 andere mensen gingen we op een grote boot welke aangedreven wordt door 2 grote propellors. Als oordopjes kregen we allemaal een stuk toiletpapier ( en ik had mijn eigen oordopjes nog wel in de auto liggen ). Na een rustig begin gingen we daarna met volle snelheid dwars door de Everglades. Dit bestaat voornamelijk uit water en sawgrass, een scherp soort gras/riet. Na een kwartiertje door een voor mij doolhof aandoend gebied te hebben gevaren stopten we. Hier zagen we al direct een alligator. De bootjongen vertelde een en ander over deze beesten en speelde wat met het beest….en ons maar waarschuwen dat we niets mochten maar als je z’n tanden ziet dan begrijp je wel waarom.

Na nog een paar stops, en veel alligaters en ook grote schildpadden later, gingen we weer terug naar het beginpunt. Hier vertelde een meisje ook nog het een en ander en kon je als je wilde met een baby-alligater op de foto. Wij hadden het beestje al van dichtbij gezien en hoefden niet nog eens op de foto dus we liepen verder over een soort trail. Na wat te drinken genomen te hebben gingen we op weg naar Naples.

Hier hadden we gereserveerd voor de Red Roof Inn. We kwamen hier al om 2 uur aan dus nog tijd genoeg om een lekkere duik in het zwembad te nemen.Vooral Vincent was erg moe dus na een uurtje of anderhalf hebben we onze hotelkamer opgezocht en heeft Vince een lekker dutje gedaan. Ikzelf heb lekker op bed liggen lezen.

Rond een uur of half zes zijn we lekker gaan douchen en daarna gingen we op weg naar een midgetgolf baan. Deze was helemaal aangelegd met allerlei wilde dieren ( maar dan nep ) zoals een olifant, giraffe, zebra etc. De baan zag er heel moeilijk uit maar achteraf viel het wel mee. We bleven heel de tijd aardig bij elkaar in de buurt maar op het laatst maakte ik een fout waardoor ik net verloren heb…maar er komt vast nog een herkansing.

Voor het avondeten hadden we deze keer een Applebee’s uitgekozen. Ook hier weer heerlijk gegeten. Ikzelf had een soort van kipburger uitgekozen met daarbij een caesar-salade. Echt lekker en als je kijkt dat je voor zo’n bord maar 7 dollar ( en 2 voor salade ) dan kan je hiervoor in Nederland nog niet eens fatsoenlijk voor naar de Mac.

Helaas was het na het eten al donker toen we door Naples terugreden naar het hotel. Er waren hier namelijk nogal grote villas te vinden en ook in het centrumpje zag je dat het allemaal rijk was wat de klok sloeg…luxe winkels, veel art-galeries. Morgenvroeg zullen we hier nog maar eens langsrijden