zondag, juni 06, 2004

Vrijdag 4 juni

Vrijdag 4 juni

Vandaag terug naar Islands of Adventure om de de attracties te doen waar we gisteren niet aan toegekomen zijn. We gingen nu rechtsom en kwamen eerst bij Seuss Landing. Dit is een echt kindergedeelte gebaseerd op de verhalen van dr. Seuss. Het enige verhaal wat mij iets zei was dat van Cat in the Hat. Dit was meteen ook een soort attractie waarbij je in een karretje langs allerlei scenes kwam met de Cat. Het verhaaltje werd op rijm verteld en af en toe maakte het karretje flinke draaiende bewegingen. Was best een leuke attractie.

Verder was er in dit deel niet veel te beleven daarom doorgelopen naar The Lost Continent. Poseidons Fury ging pas om 11.00 uur open dus daarom eerst naar Dueling Dragons. Dit zijn 2 achtbanen, Fire en Ice die samen een race aangaan. Op sommige punten gaan ze rakelings langs elkaar af. De wachttijd was nog maar 10 minuten dus eerst snel Fire gedaan. Het is echt een hele leuke achtbaan ( met de voetjes los ) met verschillende loopings en kurketrekkers, echt geweldig. Daarna snel weer in de rij voor Ice, het was al direct een stuk drukker. De wachttijd liep snel op en daarom werd er een tweede set karretjes aan de baan gehangen, dit duurde wel even maar daarna ging het allemaal ook een stuk vlotter. Ikzelf vond Ice een leukere ervaring maar wat het verschil is kan ik niet vertellen, ze waren allebei geweldig.

Het was inmiddels 11 uur geweest en dus tijd voor Poseidons Fury. Dit was een verhaal dat je naar verschillende kamers bracht. Het ging over Poseidon en een andere kracht, het begon allemaal veelbelovend maar achteraf viel het een beetje tegen…er had meer water en vuur mogen zijn.

Hierna zijn we naar de show van Sindbad geweest, dit was een erg leuke show met leuk stuntwerk.

Even bij Jurassic Park Center gekeken ( allerlei wetenswaardigheden over dino’s, spelletjes etc ) en daarna gingen we het park uit.

We zouden namelijk gaan zwemmen bij Typhoon Lagoon. Ook bij dit zwempark was een lekkere baan waarbij je op een bandje rustig een rondje kon dobberen. Daarna zijn we van een glijbaan afgeweest en via een Adventure Trail ( met een hoge hangbrug ) naar een baan gelopen waarbij je met een grote band naar beneden kon. De lucht was al een tijdje donker aan het worden en het ging steeds harder waaien. In de verte hoorde je ook al gedonder en zag je geflits en helaas kwam dit steeds dichterbij. Net voordat we aan de beurt kwamen begon het toch te regenen,donderen en flitsen zodat de het zwempark voorlopig gesloten werd. Het kwam echt met bakken uit de hemel, het park deed zijn naam wel eer aan. Onze spullen lagen natuurlijk helemaal aan de andere kant. Gelukkig lagen de handdoeken over de tassen zodat onze eigen kleren nog droog waren. Na eerst wat geschuild te hebben besloten we toch maar om te kleden en weg te gaan. Dat de kleren droog waren gebleven had echter geen zin, tijdens het lopen naar de auto waren we alsnog hartstikke nat geworden,ondanks het feit dat we onder de handdoeken liepen….en ik heb nogwel van die mooie poncho’s in het hotel liggen.

Nadat we opgedroogd waren zijn we wat gaan eten en daarna richting bioscoop gegaan. Harry Potter deel 3 is namelijk uitgekomen. De voorstellingen tussen 8 en 10 waren helaas al uitverkocht en om pas om 22.15 te gaan vonden we wel erg laat. We proberen het morgen nog wel een keer. We zijn daarom maar gaan midgetgolfen bij Pirates Cove. Dit was echt een hele leuke midgetgolfbaan met als thema..piraten.