maandag, mei 24, 2004

Orlando 21 mei 2004

Vrijdag 21 mei 2004

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Epcot. Dit park is in 2 delen gesplitst : World Showcase en Futureworld. We zijn met het laatste begonnen.

Als eerste zijn we in Test Track geweest, dit moet een testbaan voor auto’s voorstellen. Zo hebben we o.a. een remtest, crashtest en een hitte- en koudetest gedaan. Op het laatst nog even flink snelheid gemaakt. Een echt hele leuke attractie. Vincent is vervolgens in Mission Space gegaan. Ikzelf had al het een en ander over deze attractie gelezen en maar besloten om deze attractie over te slaan. Er wordt een raketlancering naar Mars gesimuleerd, volgens Vincent was het supervet.

Vervolgens zijn we naar The Land geweest, dit was een rondvaart met een bootje over hoe mensen met het land zijn omgegaan en vervolgens kwamen we door een aantal kassen. Hier onderzoekt men onder welke omstandigheden voedsel het beste kan groeien. Ook werden er tests gedaan in samenwerking met NASA. In dit paviljoen was ook nog een mooie film met in de hoofdrol Timon, Pumba en Simba. Het ging om hoe je het beste voor het land en de natuur kan zorgen.

Daarna stond The Living Seas op het programma. Hierin werd een rit naar een onderzees station gesimuleerd. Eenmaal beneden aangekomen kon je allerlei aquaria bekijken met o.a. manatees, dolfijnen, clownvisjes ( Nemo ) en nog vele andere dieren. Het is saai maar ook dit was weer de moeite van het bekijken waard.

Daarna naar de show in de grote witte bol bij de ingang van Epcot, Spaceship Earth. Hierin werd de geschiedenis van communicatie verteld van heel vroeger ( hierogliefen ) tot en met het heden en de toekomst. Had niet verwacht dat er zoveel te zien zou zijn in deze bol.

Vervolgens een film gezien met Ellen Degeneres over energie.Vooral het systeem met de grote karren was erg verrassend. Tijdens de film gingen we met z’n allen even langs dino-wereld.

Toen was het tijd voor de World Showcase, dit is een landenpresentatie gesitueerd om een heel groot meer. Toen wij hier aankwamen was men op het water al bezig met de voorbereidingen van het grote vuurwerk dat om 21.00 uur plaats zal vinden : Illuminations, maar zover was het nog niet.

We hebben een boottochtje gemaakt naar Mexico, in Noorwegen ook een iets heftigere boottocht gemaakt. In China was er een acrobatenvoorstelling met een aantal kleine jongens en de lenigste meisjes die je maar kan voorstellen. In Duitsland kwamen we Sneeuwwitje en haar zeven dwergen tegen.

We zijn met de boot naar de overkant gevaren waar we gedineerd hebben in een Engels restaurant. Het begon al goed met ongezoete ijsthee die dus echt niet te drinken was ( snel omgeruild voor een coke light ). Vincent keuzes waren goed maar na mijn lekkere voorgerecht kwam er een niet zo smakelijke kip, maar met wat ketchup was het nog best wel te eten.

Via Frankrijk met een 180 graden beeldfilm zijn we een plek gaan opzoeken voor Illumanations. Een heel mooi vuurwerk met mooie muziek.