zondag, juni 06, 2004

Woensdag 2 juni

Woensdag 2 juni 2004

Vandaag is het dan zover…we gaan naar Universal Studios. Ik had via internet een pas besteld waarbij je 5 achtereenvolgende dagen toegang hebt voor slechts zo’n 95 dollar. Bij reservering hadden we een nummer gekregen en tesamen met je credit-card zou je de tickets krijgen.

Het was een makkie : kaart erdoor, nummer intoetsen en de 2 kaarten werden direkt geprint zodat we meteen naar binnen konden. Bij entree nog even naam en handtekening op kaart zetten en we waren binnen.

Omdat we al zoveel gehoord hadden over The Mummy besloten we hier mee te beginnen. Er was een wachttijd van een half uurtje dus dat viel wel mee. Wat voor attractie The Mummy is is moeilijk te beschrijven..het is een kijkavontuur, een achtbaan, veel onverwachte effecten…al met al is het een geweldige ervaring maar dit zal niet de laatste zijn van vandaag.

Daarna was het tijd voor wat natuurgeweld…eerst een orkaan overleefd in Twister, toen we in de metro zaten kregen we een aardbeving over ons heen in Earthquake…bijna opgegeten door de haai in Jaws…maar allemaal was het geweldig.

We hebben een hele leuke rockshow gezien met Beetlejuice en zijn donkere vrienden : Dracula, Weerwolf, Frankenstein en een of andere dame ( wie weet wie dit is ??). Zongen geweldig en vooral Frankenstein had een bepaalde aantrekkelijke uitstraling..lekker cool.

In het park hebben we als lunch een built-your-own-hamburger gegeten. Deze waren echt verrukkelijk…van heerlijk mals vlees. Je kon zelf de salade, saus en dergelijke toevoegen. Dit was echt een hele maaltijd..

Daarna was het tijd voor Back to the Future en een hele leuke3, 4 of misschien wel 5-d show van Terminator. Dit was erg leuk gedaan, naast de 4-d effecten deden er ook echte acteurs mee maar volgens mij werd de rol van Arnold wel ingevuld door iemand anders…of zou de gouverneur hier af en toe nog tijd voor hebben ?? Ik denk het niet.

Aan het eind van de middag was het wel welletjes geweest. Bij Shrek stond een wachtrij van anderhalf uur dus we besloten hier morgenochtend mee te beginnen..we hebben immers nog 4 dagen de tijd om alles te zien. Universal heeft in ieder geval een goede indruk achter gelaten en volgens velen is Islands of Adventure nog veel beter…we zullen morgen zien.

’s Avonds zijn we wezen eten bij de Olive Garden ( ook bekend via het forum ). Dit is een heerlijk Italiaans restaurant. We hadden een erg leuke serveerster en het eten was erg lekker. Ikzelf had een combinatie van lasagna, kip en een pasta in een room-knoflooksaus. Zoals de serveerster al zei : het zijn ‘healthy’ porties dus we waren blij geen voorgerecht genomen te hebben.

Hierna zijn we naar de Orlando Premium Outlet geweest. Dit is een mooie outlet waarbij de winkels mooi bij elkaar liggen. Vincent heeft nu ook open Jezus-nikes gekocht ( en mij maar voor gek verklaren ) ..hij was toch wel overtuigd dat zulke open sandalen toch wat lekkerder zijn dan dichte sportschoenen…en zeker als we morgen nat gaan worden in Islands of Adventure.