donderdag, juni 10, 2004

Dinsdag 8 juni

Dinsdag 8 juni

Vandaag is onze laatste hele dag in Orlando. We hadden het plan om vandaag naar MGM te gaan en daar een paar shows te bekijken die we nog niet gezien hadden en ook de Tower of Terror en Aerosmith nogmaals te doen.

Toen we iets na tienen op de parkeerplaats aankwamen zagen we al dat het enorm druk was, we stonden deze keer veel verder naar achter geparkeerd. Ook in het treintje en bij de ingang was het enorm druk…dat beloofde dus niet veel goeds voor vandaag.

Als eerste gingen we naar The Little Mermaid.. hier was dus om 10.30 al een wachttijd van meer dan een uur en de fastpassen werden pas afgegeven voor een uur of 2. Hier hadden we eigenlijk geen zin in. Ook bij de Tower en Aerosmith hetzelfde verhaal. De eerste show van Belle was echter pas om 13.30.

Na even nagedacht te hebben besloten we maar weg te gaan uit het park. We wilden deze laatste dag relaxed doorbrengen en hadden geen zin om zolang in de rij te gaan staan. We zijn dus blij dat we al half mei de meeste attracties hebben kunnen bezichtigen want ik begrijp dat dit soort druktes heel gewoon zijn voor juni/juli en augustus. Maar jah…als je niet beter weet…

Na dus alleen maar wat geshopped te hebben in MGM ( ik heb 2 leuke t-shirts gekocht ) besloten we lekker te gaan zwemmen in Typhoon Lagoon. Ons vorige bezoek werd namelijk abrupt afgebroken door een enorme regenbui en we hadden nog lang niet alles gezien hier.

Ook in Typhoon Lagoon was het druk maar hier hoef je niet te wachten voor een duik in de Lagoon of voor het dobberrondje in de banden. Alleen voor de glijbanen was een wachtrij maar wat zijn nu 10 minuten ?? We hebben ons dus goed vermaakt in het zwembad. In de Lagoon is regelmatig een enorme vloedgolf..dit was echt geweldig. Een reuze hoge golf die je echt meesleurde. Zelfs aan het begin van het zwembad werd je nog omver gesleurd door de enorme kracht. Vincent was trouwens eigenwijs om zich niet in te smeren…het is toch bewolkt ….toen hij ’s avonds uit de douche kwam moest hij toch toegeven….smeren was toch nodig want hij was zo rood als een kreeft…maar ja..dat is dus zijn eigen schuld.

Na het zwemmen nog even langs de Orlando Premium Outlet gegaan. Vincent wilde namelijk nog nieuwe sportschoenen en ik wilde nog wat ondergoed bijkopen. Toen we naar de auto liepen begon het weer even flink te stormen maar gelukkig stond de auto niet al te ver dus we waren niet zeiknat geworden.

Na het douchen zijn we naar Downtown Disney gegaan. We wilden namelijk gaan eten bij Planet Hollywood. Hier stond al een flinke rij te wachten maar wij hadden geluk…Bij ons verblijf in Comfort Inn LBV hadden we namelijk een VIP-pasje gekregen. Hiermee kregen we een gratis voorgerecht …en de eerst beschikbare plaatsen. Dit scheelde dus mooi.

Ik had een heerlijke burger met een caesar-salad genomen en Vincent koos weer voor de baby-ribs. Dit was een goede keus want het waren de lekkerste die hij deze vakantie gegeten had. Voor een toetje was ook deze keer geen plek meer.

Het was nog vroeg en daarom ook nog even naar DisneyQuest gegaan. Hier hebben we ons goed vermaakt deze keer…even geraced, Vincent eindelijk op de Starwars-racers, ik hebben even gebasketballed. Beneden hebben we een virtiuele boottocht gemaakt. Je zat in een roeiboot die een rivier afging. Door flink te pendelen bepaalde je zelf de route…je werd zelfs nat als je een watervalletje passeerde…was erg leuk om te doen.

Hierna ben ik een workshop gaan doen om Goofy te leren tekenen. Samen met een leraar leerde je stapsgewijs hoe je Goofy kon tekenen. Je deed dit op een computerscherm met een bepaald soort pen. Was erg leuk om te zien hoe diverse cirkels, lijnen en dergelijke uiteindelijk een echte Goofy werden.

Vincent heeft ondertussen zijn eigen rollercoaster ontworpen en ook zelf het ritje gemaakt…vond hij helemaal geweldig… hij was wel 6 keer over de kop gegaan…3 van de 5 mensen vonden de achtbaan te eng om in te rijden.

Toen hij klaar was werd er weer een nieuwe workshop gegeven en deze keer was Mickey aan de beurt. Deze keer hebben we samen meegedaan…en ik moet zeggen : de Mickey van Vincent was een stuk beter gelukt dan die van mijzelf.

Na afloop kon je ( uiteraard tegen betaling ) een afdruk krijgen, samen met een diploma en een voorbeeld van Mickey. Vince heeft zijn Mickey laten afdrukken en ik was trotser op Goofy dus koos ik voor Goofy.

Ondertussen was het al 11 uur geweest dus tijd om naar het hotel te gaan. Ik was nog hoopvol om vanavond in te gaan pakken maar toen ik eenmaal in de auto zat kreeg ik ineens een dut.
Inpakken doen we dus morgenochtend wel. Hier hebben we tijd genoeg voor want we hoeven pas om 13.40 te vliegen dus als we tegen 10.45 aanrijden hebben we tijd genoeg.