zondag, juni 06, 2004

Donderdag 3 juni

Donderdag 3 juni

Bij ons hotel ( La Quinta Inn ) was ook een continental breakfast inbegrepen. Naast de standaard toast met jam hadden ze ook gekookte eieren, allerlei vers fruit en wafels die jezelf kon bakken. Vanochtend was het niet zo druk dus ik heb voor mezelf een lekkere wafel genomen met wat stroop en wat jam. Echt erg lekker maar ook erg machtig.

Omdat we gisteren geen zin hadden om voor Shrek nog zolang te moeten wachten gingen we vanmorgen eerst naar Universal voor deze attractie. Het was net tien uur toen we aankwamen en toch was er al een wachttijd van 75 minuten. Omdat we niet de verwachting hadden dat dit minder zou worden besloten we toch maar aan te sluiten. Shrek was een 4-show die liet zien hoe het ging na het huwelijk van Shrek en Fiona ( deel 2 was toen nog niet uit ). Ook hier zaten weer geweldige effecten in. We zaten op een erg bewegende bank die o.a. de galop van een paard nadeed.

Hierna zijn we het park uitgegaan en naar Islands of Adventure gegaan. De eerste attractie die we tegenkwamen was de Hulk. Gisteren bij Universal hadden we al het tijdvoordeel van de single-riders meegemaakt en ook bij de Hulk konden we hier gebruik van maken. De normale wachttijd was 45 minuten maar nu waren we in 10 minuten aan de beurt…oké ik kan nu Vincent zijn hand niet fijnknijpen maar lekker gillen kan ook in je eentje.

De Hulk was een leuke achtbaan met een verrassend begin. Daarna was het tijd voor Spiderman, een combinatie van een ride en een 3-d show. Echt geweldig..het lijkt wel of dit soort 3-d attracties steeds beter worden.. echt geweldig. Ik zou niet meer weten welke atrractie nou het beste, leukste was…ze zijn allemaal op een eigen manier geweldig.

De drop-shott sloegen we allebei maar over. Na de lunch vonden we het wel tijd om nat te gaan worden ( ofwel soakes zoals ze hier zeggen ).

Eerst de ripsaw-falls ( plattegrondje niet bij de hand, dus naam zal wel niet kloppen ) maar het is die attractie waarbij je met een boomstam naar beneden gaat…en dan ook echt heel steil naar beneden. Eenmaal beneden neem je nog een bultje en dan ben je dus echt hartstikke nat.

Daarna in een soort Piranha met Popeye, Brutus en Olijfje. De attractie was blijkbaar even kapot geweest want toen we er aankwamen stonden er een aantal mensen te wachten en de medewerker zei dat het zo weer open zou gaan. Na een lange wandeling ( ben blij dat ik dit niet wachtend hoef af te leggen ) waren we direct aan de beurt. Als we dachten dat we al nat waren….het kon nog veel natter. We waren echt zeik nat en niet alleen wij, echt iedereen in ons bootje was drijfnat…maar met deze temperaturen maakt dat ook niet uit.

Daarna tijd voor de volgende waterbaan bij Jurassic Park. Eerst een leuke rondvaart langs diverse dinosaurussen…en dan gaat het mis…we worden uit koers geslagen door een dinosaur en gaan verboden gebied in… er blijkt namelijk een t-rex ontsnapt te zijn. Hij komt recht op onze boot af en net op tijd vallen we naar beneden…en weer waren we hartstikke nat ( en we waren nog niet eens opgedroogt ). Het was pas half vier maar ik had het echt helemaal gehad voor vandaag dus besloten we naar het hotel te gaan.

Op de kamer heb ik lekker een dutje gedaan. Voor het avondeten kwamen bij de Black Angus terecht waar we allebei een heerlijke steak hebben gegeten. Even wat mini-DV tapes gekocht en toen wilden we eigenlijk gaan midgetgolfen. Het flitste al een hele tijd maar toen begon het ook te regenen. Eerst zachtjes maar het begon steeds harder. Omdat we geen zin hadden om weer nat te worden besloten we terug naar het hotel te gaan. Het was inmiddels toch al weer kwart voor tien en ik moest nog 2 verslagen schrijven. Het golfen komt nog wel een keer.