vrijdag, mei 28, 2004

Keys, donderdag 27 mei 2004

Donderdag 27 mei

Vandaag liep de wekker niet volgens plan af en waren we pas tegen 8.30 wakker. Snel de spullen gepakt en ontbeten ( iets uitebreider continental ).

We gingen Key West weer verlaten en wilden op weg naar Key Largo waar het Pennekamp Reef State Park lag. We kwamen net op tijd aan om een boottochtje te maken met een glassbottomboat te maken. Met deze boot gingen we op weg naar het koraalrif. Dit rif behoorde tot de 3 grootste ter wereld. Het was erg lekker op de boot, het was wel warm maar door het varen kwam er een lekker windje bij. Wel goed ingesmeerd want in deze omstandigheden verbrand je natuurlijk levend.

Toen we vlakbij het rif waren zijn we eerst nog over een oude boot gevaren. Deze was een paar jaar geleden hier bewust te water gelaten om o.a. voor duikers te kunnen dienen.

Daarna waren we bijna bij het rif. We gingen beneden in de boot waar we via grote ruiten een goed uitzicht hadden op hetgeen beneden ons afspeelde. We zagen het rif, aparte planten en vele verschillende soorten vissen. Na een half uurtje of zo zijn we weer omgedraaid en terug naar Key Largo gevaren.

Hierna hadden we eigenlijk wel zin in een duik in de zee maar op dit park kon je alleen maar via een hoop steen het water in lopen, we hadden alleen allebei geen waterschoenen bij en onze voetjes konden maar niet aan de steentjes wennen. We besloten dan ook om maar niet te gaan zwemmen en richting Homestead te rijden waar we een hotel wilden zoeken, morgen willen we namelijk naar de Everglades.

We kwamen eigenlijk meteen een goed hotel tegen, de Fairfield Inn. Omdat we onze zwemkleding al aanhadden hebben we meteen een duik genomen in het heerlijke zwembadwater.

Hierna zijn we even wat gaan winkelen bij de Big K-mart en een shopping-mall. Bij de TacoBell hebben we ons avondeten gehad en daarna naar onze hotelkamer. Bij de Publix hadden we nog wat yoghurt en kaneelstengels meegenomen en deze hebben we lekker opgesnoept. Vanavond maar lekker rustig aan. Ik ben de verslagen aan het bijwerken en Vincent kijkt op tv naar Star Trek (hoe kan het ook anders).