woensdag, mei 26, 2004

Maandag 24 mei 2004

Maandag 24 mei 2004

Vandaag beginnen we met een bezoek aan het Kennedy Space Center. Na een rit van een klein uurtje kwamen we aan bij het Visitor Center. Na onze kaartjes gehaald te hebben zijn we meteen vertrokken met de 1e bustour over het terrein.

De eerste stop was bij een toren waarbij je een mooi uitzicht had over verschillende lanceerplatformen. Onderweg kwamen we ook langs het Vehicle Assembly Building ( VAB). Hierin wordt de raket/shuttle samengesteld zodat hij klaar is voor vertrek. Vervolgens wordt hij door zogenaamde crawlers naar het lanceerplaform gereden met een snelheid van maar liefst 1 mile per uur.

De volgende stop was bij een expo over de saturnus V/Apollo raket. Na een korte film en een blik in de controlekamer kwamen we in een grote hangar met daarin een echte apolloraket. Deze raket is echt enorm groot, het Vrijheidsbeeld paste wel 4 keer in zo’n raket. We hebben even een hapje gegeten en toen met de bus terug naar het visitorscentrum.

Hier kon je een spaceshuttle van binnen bekijken en er waren in de tuin verschillende soorten rakketten te zien. Ook was er een monument voor alle omgekomen astronauten.

In het IMAX-theater hebben we een 3-d film gekeken over de bouw van het internationale ruimtestation ISS. Was erg interessant om te zien maar ikzelf wordt wel altijd wat dol van zo’n bewegende beelden.

Na dit bezoek aan het KSC hebben we een hotel gezocht in het vlakbij gelegen Cocoa Beach. We kwamen terecht in Luna Sea, een leuk klein, mooi motel vlak bij het strand. Snel de spullen op de kamer gezet en toen een duik genomen in de Atlantische Oceaan. Het water was erg lekker warm.

Na een frisse douche hebben we wat t-shirts voor Vincent gekocht bij Ron Jon’s Surfshop, echt een gigantische winkel met alles op het gebied van surfen, zwemmen en strand.

Even een korte wandeling over de houten pier gemaakt en toen een restaurant gezocht. We kwamen uit bij een Australisch restaurant, het Outbackrestaurant. De porties waren ook hier weer erg groot dus voortaan moeten we ons voorgerecht maar delen. Het eten was echt een aanrader, dus misschien komen we hier nog wel eens terug.

1 Comments:

At 9:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo Dianne en Vincent,

Zo te lezen genieten jullie enorm van deze reis en hebben jullie al heel veel gezien en meegemaakt.
Het is erg leuk om te lezen. Veel plezier nog!
dikke kus van Julia en groetjes van Edwin en Janny

 

Een reactie posten

<< Home