vrijdag, mei 28, 2004

Miami en Keys, woensdag 26 mei 2004

Woensdag 26 mei 2004

Na uitgecheckt te hebben zijn we op weg gegaan naar het Miamiseaquarium. Aangezien er bij ons hotel geen ontbijt was inbegrepen moesten we dus nog op zoek naar een ontbijtje.

Deze vonden we bij de IHOP ( International House Of Pancakes ). Hier stond iets meer op het menu dan alleen maar pancakes. Vincent had 3 eieren met de sunny side up ( oftwel spiegelei ) met daarbij 3 naturelpannekoekjes. Ikzelf had scrambled eggs met bacon en 2 pancakes met daarop aardbeien. Het was echt een voortreffelijk ontbijt.

Rond 10.00 waren we bij het Miamiseaquarium. Dit is een klein Dolfinarium met verschillende shows. Ze zeggen dat als je Seaworld hebt gezien dit niets voorsteld maar gelukkig staat deze nog op ons programma zodra we weer terug zijn in Orlando.

Er was een leuke dolfijnenshow, een show met zeeleeuwen en een show met dolfijnen en een orka ( killerwhale ). Er waren verschillende schoolreisjes in het park en vooral bij de laatste show was dit goed te merken. De eerste 8 rijen waren nml. Gewaarschuwd dat zij in de soakzone zaten en dus kletsnat konden worden…dit was nu net de bedoeling van deze schoolkinderen.

Rond 13.30 gingen we op weg naar Key West. Het duurde voor mijn gevoel wel een eeuwigheid voordat we Miami geheel achter ons hadden gelaten en via Homestead op weg gingen naar Key Largo. De weg naar Key West loopt via een lange weg, via diverse kleine eilandjes en veel bruggen ( waaronder de 7 miles bridge ). Tegen 18.00 uur waren we dan eindelijk op Key West. We hadden een reservering gemaakt voor de Comfort Inn. Ook hier weer de standaardduik in het zwembad en toen gedoucht om naar het puntje van Key West te gaan.

Op een groot plein, Mallorysquare, leek het wel een grote kermis. Veel artiesten vertoonden hier onder grote belangstelling hun kunsten. Vuurspuwen, hondenacts, jongleren, op een eenwieler, zingen…het was er erg gezellig en druk. Men komt oa naar dit plein om de zonsondergang vanuit hier te zien. Helaas kwam de zon vandaag net achter een eiland naar beneden dus we hebben hem niet letterlijk in de zee zien zakken.

Omdat we beiden geen zin hadden om uitgebreid te gaan eten besloten we wat te halen en dit op onze kamer op te eten. Het werd knoflookbrood met kaas, chickenwings en een personalpizza van de Pizzahut. Samen met wat te drinken hebben we dit lekker op zitten smullen.